Søren Peder Sørensen, Journalist


Profil

Jeg har arbejdet som journalist siden jeg blev uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1981.
Fra 1978 til 1981 var jeg i praktik på Ringkjøbing Amts Dagblad (Lemvig og Ringkøbing-redaktionen), hvor grunden blev lagt til min begejstring for at skrive nyheder, lave baggrunde og interviews.
Fra 1981 til 1996 var jeg ansat på Kristeligt Dagblad. Der fik jeg en bred faglig erfaring som journalist og redaktør på kirkestoffet. I en årrække dækkede jeg det politiske stof på Christiansborg, blandt andet med afdækningen af Tamil-sagen, som strakte sig over flere år.
Siden 1996 har jeg arbejdet som freelance. Og indtil februar 2018 som halvtids ansat i nyhedsmagasinet Danske Kommuner og KL´s kommunikationsafdeling.
Mit første faglitterære værk udgav jeg i 2005 De ungarske soldater i Danmark – en glemt tragedie fra den tyske besættelse af Danmark under 2. Verdenskrig (oversat til tysk og ungarsk). I 2013 udgav jeg bogen om den nedlagte kulmineby i Grønland: Qullissat – byen der ikke vil dø, i samarbejde med fotograf Leif Tuxen.
I 2020/21 arbejdede jeg med en bog om den danske lærer Børge Poulsen, der i 1947 blev fyret og bortvist fra Grønland, fordi han af de danske myndigheder blev opfattet som en farlig kommunist. Bogen udkom på forlaget Frydenlund august 2021. I november udgav jeg Den skjulte alliance, der fortæller historien om et vestjysk sogns møde med ungarske soldater under 2. Verdenskrig. I 2023  Fremtiden må vi stole på – Henry og den kolde krig, som handler om den kolde krig, som den blev oplevet på landet. De to sidste bøger har jeg udgivet på forlaget Spantola, som jeg oprettede i 2021.Copyright © 2024 SPS Freelance. Designed by Troels Siggaard