Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/sorenpedersorensen.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Søren Peder Sørensen, Journalist


Profil

Jeg har arbejdet som fuldtidsjournalist siden jeg blev uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1981.
Fra 1978 til 1981 var jeg i praktik på Ringkjøbing Amts Dagblad (Lemvig og Ringkøbing-redaktionen), hvor grunden blev lagt til min begejstring for at skrive nyheder, lave baggrunde og interviews.
Fra 1981 til 1996 var jeg ansat på Kristeligt Dagblad. Der fik jeg en bred faglig erfaring, både som redigerende og skrivende. I en årrække dækkede jeg det politiske stof på Christiansborg, blandt andet med afdækningen af Tamil-sagen, som strakte sig over flere år og som førte til daværende statsminister Poul Schlüters fald.
Fra 1996 har jeg arbejdet som freelance. Og indtil februar 2018 som halvtids ansat i nyhedsmagasinet Danske Kommuner og KL, hvor jeg har været tilknyttet kommunikations-afdelingen.
Som freelancer har jeg løst en lang række formidlingsopgaver og redigeret årsberetninger og bøger. Mit første faglitterære værk udgav jeg i 2005 “De ungarske soldater i Danmark – en glemt tragedie fra den tyske besættelse af Danmark under 2. Verdenskrig”. I 2013 udgav jeg bogen om den nedlagte kulmineby i Grønland: “Qullissat – byen der ikke vil dø”, i samarbejde med fotograf Leif Tuxen.Copyright © 2019 SPS Freelance. Designed by Troels Siggaard